Ooms Bouw & Ontwikkeling sponsort Stichting PLN al 3 jaar en verlengt opnieuw: “Een goede medewerker een hart onder de riem steken”

Zakelijke successen omzetten in maatschappelijke betrokkenheid: Ooms Bouw & Ontwikkeling vindt het belangrijk om een actieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Dat doen zij door lokale verenigingen te sponsoren. Daarnaast steunen zij goede doelen die belangrijk zijn voor medewerkers. 

Voor dit artikel spreken we met directeur Piet-Jan Ooms. Hij vertelt ons meer over wat Ooms Bouw & Ontwikkeling precies doet en hoe de organisatie in aanraking kwam met Stichting PLN. “Dat gebeurde, zoals bij de meeste mensen waarschijnlijk, op een vervelende manier”, legt Piet-Jan uit. 

Ingestort tijdens de voetbal

Een van hun medewerkers, Michèl Rood, account- en ontwikkelingsmanager bij Ooms Bouw & Ontwikkeling, stortte in 2016 in tijdens het voetballen. “Hij werd met een Lucas automaat gereanimeerd maar dit lukte niet. Tijdens het reanimeren kneusde hij daarmee zijn ribben. Na een opname in het ziekenhuis bleek Michèl drager van de PLN-mutatie te zijn.” 

Michèls vader nam contact op met het bedrijf om het nieuws te delen. “Zit je goed op je plek?” vroeg zijn vader nog, voordat hij begon. Uiteindelijk was Michèl een paar maanden uit de running. Hij was stukken van zijn leven kwijt en moest opnieuw dingen tot zich nemen. “Toen het bekend werd dat Michèl drager was van de PLN-mutatie, kwamen we via-via bij de stichting terecht. De keuze was snel gemaakt: deze stichting gaan we jaarlijks sponsoren”, vertelt Piet-Jan. 

Samenwerking met Stichting PLN

De organisatie begon drie jaar geleden met het sponsoren van de stichting en heeft dit sponsorschap voor drie jaar verlengd. “We willen een goede medewerker een hart onder de riem steken en toekomstige erfgenamen hiermee helpen. Het raakt ons letterlijk in het hart.” 

Ooms Bouw & Ontwikkeling is sponsor van meerdere projecten. Zo heeft een medewerker MS, waardoor de organisatie ook het MS Fonds sponsort. “Daarnaast sponsoren we bijvoorbeeld ook lokale verenigingen waar onze medewerkers bij betrokken zijn”, legt Piet-Jan uit. De maatschappelijke betrokkenheid vanuit Ooms Bouw & Ontwikkeling is naar de werknemers toe, maar ze vinden het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

Ooms bouw & Ontwikkeling

Wat doet de organisatie precies? “We bestaan dit jaar al 111 jaar en zijn een écht familiebedrijf. Zo zijn we verantwoordelijk voor de seriematige nieuwbouw van woningen en utiliteitsbouw zoals scholen, bedrijfsgebouwen of loodsen met kantoren eraan”, legt Piet-Jan uit. Een gevestigde naam in de branche, met een mooie staat van dienst om het bestaande succes verder uit te bouwen. 

Wij zijn Ooms Bouw & Ontwikkeling in ieder geval enorm dankbaar voor hun steun, inzet en betrokkenheid bij Stichting PLN. Door deze sponsoring kunnen wij ervoor zorgen dat er meer wetenschappelijk onderzoek naar PLN gedaan wordt. Hoe meer financiering er is voor onderzoek, hoe sneller een betaalbare behandeling dichterbij komt.

Wil jij zakelijk succes óók combineren met maatschappelijke betrokkenheid? Wij werken graag samen. Ontdek hier meer over de mogelijkheden voor een sponsorschap van de stichting.

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een e-mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.