speciale actie

Nienke Leone

“Mijn naam is Nienke Leone en ik heb het liedje Huilen in de Bioscoop geschreven voor mijn jeugdvriendinnetje dat haar vader verloor aan de hartziekte PLN. Op 5 april komt het lied online en samen met Stichting PLN voer ik actie om te zorgen dat meer mensen weten van het bestaan van de ziekte, in de hoop dat er uiteindelijk meer onderzoek naar zal komen. 

PLN is een hartziekte waar we nog heel erg weinig van weten. De ziekte is ontstaan in Nederland, is erfelijk en er zijn in Nederland zo’n 10 tot 15 duizend mensen die het gen ervoor dragen. De pijnlijke waarheid is dat slechts 50% van de dragers hier oud mee wordt. Mijn vriendinnetje is één van die dragers en daarom doneer ik alle royalties van de single aan Stichting PLN. Op deze website houd ik jullie up to date over de actie en het opgehaalde bedrag. Je kan de actie steunen door te doneren of het liedje te streamen of te delen. 100% van de donaties gaat naar onderzoek. Laten we samen PLN op de kaart zetten!”

De opbrengst van Nienke Leone: €1675,-

(laatste update: 10 april 2024)

Doneer nu

Een donatie is op verschillende manieren mogelijk. Je kunt het formulier hieronder invullen en zo op een veilige manier doneren. Daarnaast kun je ook een overboeking doen op onze rekeningnummer. Dit nummer is NL95 FVLB 0225 7880 20 t.n.v. STG Genetische Hartspierziekte PLN.

Bedrag