Onze agenda

Stichting PLN organiseert jaarlijks verschillende informatiemiddagen en andere evenementen. Ook organiseren dragers, naasten en andere betrokkenen hun eigen acties om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek.

We organiseren onze evenementen om elkaar te ontmoeten, om informatie met dragers en andere belangstellenden te delen en/of om geld op te halen voor onze strijd tegen PLN. Zien we jou snel?

Dit organiseren wij als Stichting PLN

Als stichting hebben we de doelen om het bewustzijn rondom PLN te vergroten en lotgenoten samen te brengen. Daarom organiseren we elk jaar verschillende evenementen om deze doelen te behalen.

Informatiemiddagen

De informatiemiddag is bedoeld om mensen op een laagdrempelige manier te informeren over PLN. Zo komen ze meer te weten over wat de ziekte precies is en hoe het staat met de huidige en toekomstige behandelmethoden. Onze eigen collega’s spreken tijdens zo’n middag, maar we nodigen ook vooraanstaande experts uit het vak uit.

Lotgenotenbijeenkomsten

Tijdens een lotgenotenbijeenkomst kom je samen met lotgenoten om te praten over wat het dragerschap voor jou betekent. Binnen een informele setting en onder de leiding van bijvoorbeeld een psycholoog of professional van de stichting, kun je ervaringen uitwisselen en gevoelens delen. Deze middagen worden graag bezocht door onze community.

Fondsenwerving events

We hebben het streven om minimaal 1 keer per jaar een event te organiseren voor (grootschalige) fondsenwerving. Jarenlang was dit de Monstertocht in Noorwegen. In 2023 was dit het officiële PLN Gala. We werken dus actief aan meer aandacht en meer fondsen voor PLN om de ziekte de wereld uit te helpen. Heb jij een goed idee voor een event? Deel het met ons!

Bekijk onze planning

Een overzicht van onze events, bijeenkomsten en andere momenten.

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.