Nienke Leone geeft PLN een stem: “Ik hoop dat er met dit nummer meer aandacht komt voor de ziekte”

Jarenlang schreef ze voor andere artiesten, maar recentelijk maakte ze haar debuut als artiest. En hoe! Het nummer ‘Huilen in de Bioscoop’ is speciaal geschreven voor Nienkes jeugdvriendin die haar vader aan PLN is verloren. Zo raakte ze betrokken bij de stichting. 

“Ik hoop dat er met dit nummer meer aandacht komt voor de ziekte”, legt Nienke uit. PLN is een vrijwel onbekende levensbedreigende ziekte, die erfelijk overdraagbaar is. Nienkes vriendin is ook drager van de PLN-mutatie. Op dit moment heeft zij er nog geen last van. “Hopelijk is er een behandeling gevonden voordat zij er last van krijgt.” 

Tekst gaat door onder video.

Een mooie drive om PLN via allerlei manieren op de kaart te zetten, in Nienkes geval is dit een eigen nummer maken over de ziekte. “Samen met MuViPro heb ik een video gemaakt, waarin de ziekte en het verloop van de ziekte een beeld krijgt.” Op die manier hoopt Nienke dat meerdere mensen betrokken raken bij de stichting en PLN leren kennen. 

“Het liedje heb ik geschreven vlak na het overlijden. Ik ging met mijn vriendinnetje naar de bioscoop. Per toeval ging de vader van de hoofdpersoon dood. Dat werd de inspiratie voor de titel.” Het nummer dat Nienke schreef gaat over machteloosheid. “Iemand die dichtbij je staat maakt een groot verlies mee. Je kijkt ernaar maar kan niet ingrijpen.” 

Tekst gaat door onder video.

Nienke is een 25-jarige songwriter en zangeres uit Rotterdam. Ze schreef eerder voor artiesten zoals Miss Montreal en Zoë Livay. Met een duet met Xerxes maakte ze haar debuut als artiest. Inmiddels worden haar nummers regelmatig op de radio gedraaid. In 2024 werd ze geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland, een muziekprijs van Mentos. 

Inmiddels werd er met Nienkes actie meer dan 2000 euro opgehaald voor de stichting. Hierdoor kan de stichting wetenschappelijk onderzoek blijven stimuleren, want niets blijft aan de strijkstok hangen. Ook doneert Nienke de royalty’s van haar nummer aan de stichting. Op die manier komt een betaalbare behandeling steeds dichterbij. 

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een e-mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.