Het Noorse asfalt verslinden én bijdragen aan een betaalbare behandeling voor PLN: Job doet het!

Opgroeien in Friesland, met Groningse ouders. PLN vindt zijn oorsprong in deze provincie. Zo ontstaat de persoonlijke connectie met de ziekte bij Job Hamming. In juni 2023 fietst hij de Noorse Monstertocht, oftewel de Styrke Proven. In 24 uur fietst Job namelijk van Trondheim naar Oslo. Voor deze prestatie is hij een actie gestart, zodat hij geld op kan halen voor onderzoek naar een betaalbare behandeling van PLN.

Op het moment van schrijven en publiceren, is het Job’s streefbedrag zelfs al behaald! Het doel was 2.500 euro ophalen voor onderzoek, maar inmiddels staat de teller al op 2.821 euro. We zijn als stichting onwijs dankbaar voor Job’s inzet en alle gulle donaties. Er zijn nog 103 dagen over voor het bereiken van zijn doel, dus we ondersteunen Job natuurlijk om nog meer donaties binnen te halen. Wil jij zijn actie steunen? Klik dan hier om een directe, veilige donatie te doen.

Job Hamming tijdens het sporten, tekst gaat verder onder foto.

Geen strijkstok bij Stichting PLN

“Bovendien vind ik de doelen en de insteek van de Stichting PLN erg sympathiek. Er is geen strijkstok, dat is voor mij een bijkomend belangrijk argument om allerlei dingen te bedenken en te organiseren om geld in te zamelen”, vertelt Job op zijn persoonlijke actiepagina. Dat klopt ook helemaal, er blijft niks van donaties of subsidie aan de strijkstok van PLN hangen. De kosten die we hebben voor de stichting worden namelijk gedekt door sponsoren. Hierdoor gaat het geld van donaties en subsidies ook écht naar onderzoek dat hard nodig is. Zo hoort het!

Job Hamming tijdens het sporten, tekst gaat verder onder foto.

Oorspronkelijk gaat er vanuit Stichting PLN een team mee om de Monstertocht te rijden en te begeleiden. Wij hebben er echter dit jaar voor gekozen om in 2023 niet mee te gaan en onze aandacht op andere acties en projecten te richten. Wel zijn we onwijs dankbaar en vereerd dat Job Hamming door dit doel alsnog deze Monstertocht fietst. “Het wordt een lange solo”, vertelt hij, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat er een groepje is om bij aan te haken.

Ben jij benieuwd naar Job’s verhaal en draag je graag bij aan zijn doel? Dan kun je zijn hele verhaal lezen op zijn persoonlijke actiepagina.

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een e-mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.