Danny schaatst alternatieve Elfstedentocht om geld op te halen voor zijn sportmaat

Geen zee is te hoog, geen brug is te ver en geen ravijn is te diep. Je lijkt gezond, bent sportfanaat en een groot schaatsliefhebber. Geen wonder dat je dan met je beste sportmaatje een uitdaging aangaat. Daarom begin je in 2020 aan de Alternatieve Elfstedentocht. Het doel? De toertocht van 200 kilometer over de Weissensse in Oostenrijk te voltooien. Een ultieme strijd tegen de elementen waar je enorm naar uitkijkt, maar het loopt helemaal anders dan verwacht. 

Tijdens de tocht laat je lichaam je in de steek. Nare hartritmestoornissen dwingen je het ijs te verlaten. Je moet opgeven. Wat een enorme domper voor deze sportliefhebber! Na onderzoek blijkt dat Marco Huisman uit Andijk, mogelijk een PLN-mutatie bij zich draagt. Intensief sporten wordt vanaf dat moment dan ook afgeraden. Het gaat hard achteruit en binnen een paar jaar is hij afgekeurd. Het ijs mag hij niet meer op, al wil hij dat nog zo graag…

2500 euro voor onderzoek

Binnen de schaatsgemeenschap van West-Friesland is Marco Huisman een bekende naam. Zijn sportmaat, Danny Jong uit Wervershoof, kan maar moeilijk aanzien hoe de situatie zijn goede vriend raakt. Daarom maakte Danny een belofte aan Marco, om op 31 januari nóg een keer de Alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar een betaalbare behandelmethode voor PLN.

Danny is direct een actie gestart. Zijn streefbedrag is 2500 euro en hij is al goed op weg. Toch vinden wij dat zijn inspanningen nog véél meer steun verdienen. Daarom roepen we jou op om Danny aan te moedigen met een extra bijdrage. Elke bijdrage helpt ons verder met onze strijd tegen PLN! Laten we Danny in ieder geval op weg helpen naar 5000 euro. Want zeg nou zelf: iedereen verdient toch zo’n fantastisch vriend zoals Danny?

Danny, we wensen je alvast een geweldige tocht en heel veel succes. Marco, we wensen je namens de stichting het allerbeste met jouw gezondheid en leven natuurlijk met je mee. Direct doneren? Dat kan via onze speciale actiepagina.

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een e-mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.