Martin de Boer trommelt netwerk op voor een fietsdag én fietstocht: “De reacties waren enorm stimulerend”

Ieder jaar organiseert Martin de Boer samen met een paar enthousiastelingen uit de fietsgroep 50+ een sponsorfietstocht. Middels een all-inclusive concept kunnen mensen fietsen, genieten van goed eten en drinken én geld inzamelen voor het goede doel. Een week later organiseerde Martin nóg een actie: een fietstocht van ruim 600 kilometer door Nederland.

Vier jaar geleden werd Martins schoonvader gediagnosticeerd met PLN. Inmiddels is hij hierdoor overleden. “Mijn echtgenote en schoonzus zijn ook drager en staan onder controle en toezicht in UMC Utrecht”, legt Martin uit. De dames stonden laatst in het Noord-Hollands Dagblad met hun verhaal. In de voorgaande jaren fietste de groep voor een vriend die een school begon in Malawi, maar hij besloot te stoppen met zijn werk. Daarom ontstond het idee voor een nieuw doel. 

Actie 1: De Sponsorfietstocht 

“Wij willen gewoon lekker fietsen. Toen ik Stichting PLN als doel voorstelde gaf iedereen direct akkoord. De reacties waren enorm stimulerend, echt van: we doen het gewoon!” Zo werd de fietsdag op 8 juni meer dan een fijne dag, want er werd tijdens deze dag een bedrag van 2500 euro opgehaald voor PLN!

Martin is alle deelnemers enorm dankbaar en kijkt terug op een zeer geslaagde dag met elkaar en voor PLN. “Tijdens het introductiepraatje vroegen we ook wie er PLN-drager was. Er gingen best wel wat handen omhoog. Dat gaf voor de overige deelnemers een gevoel van verbinding en directe relatie met waar de opbrengst heen zou gaan.” 

Actie 2: Een fietstocht van 600 kilometer, de grootste cirkel van Nederland

Naast de speciale fietsdag van 8 juni, volgde er op 14, 15 en 16 juni nóg een speciale actie. Martin en een aantal van zijn fietsmaten, fietsten deze dagen namelijk een ‘rondje’ door Nederland met een echte bezemwagen die hen begeleidde: deze tocht was bij elkaar maar liefst 600 kilometer! 

Tekst gaat door onder video

Eerst was het plan om de Styrkeprøven in Noorwegen te fietsen, maar dat bleek al snel een grote opgave te zijn. De mannen hadden gezien hoe een team van de stichting twee jaar geleden meedeed aan de welbekende Monstertocht. “Er is veel voorbereiding voor nodig, dat gingen we niet redden. Maar we wilden wel iets doen.”

Het begin van de tocht vs. het einde van de tocht

In totaal waren er 117 donateurs, die over het tweeluik van deze acties meer dan 14.000 euro ophaalden voor Stichting PLN! Wij zijn enorm blij met alle inspanningen en bedanken Martin en zijn fietsgroep 50+ voor deze geweldige inzet. Wat een kracht, motivatie en enthousiasme tijdens dit tweeluik van acties!

Wil jij ook bijdragen aan een wereld zonder PLN? Start dan net zoals Martin een eigen actie of doe een donatie aan een van de lopende acties op onze website. Het geld dat we ophalen middels donaties wordt voor 100% besteed aan onderzoeksdoelstellingen.

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een e-mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.