Jet en Bart hebben hun streefbedrag behaald!

Elke maand starten betrokken dragers en naasten acties op onze eigen actiewebsite. Al het geld dat ingezameld wordt via deze website wordt 100% besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Dankzij dit onderzoek kunnen we PLN samen de wereld uit helpen en komen we dichter bij een behandeling. Vandaag interviewen we Jet en Bart over hun actie. 

Vader en dochter fietsen samen 190 kilometer? Jet en Bart doen het! Op onze actiewebsite zijn ze een actie gestart om geld in te zamelen voor PLN. Inmiddels is het streefbedrag behaald én hebben extra donateurs daar zelfs nog een schepje bovenop gedaan. Jet en Bart bereikten zo al 120% van hun doel! 

“De PLN-mutatie is vorig jaar geconstateerd in onze familie. Door het overlijden van mijn moeder is dit ter sprake gebracht door haar nicht die drager van de mutatie is”, vertelt Bart. Zo kwam PLN in beeld. “Mijn jongste dochter en ik zijn deze actie gestart omdat ik bij elke fietstocht die ik met mijn dochters onderneem een actie start.” Voorheen zamelden ze al geld in voor het kankerfonds, hartfonds en ALS fonds. 

De fietstocht is door Nederland gepland: rondom het groene hart, langs vrienden, familie en slapend bij hen of in hotels. “Voor elke dag dat mijn dochter fiets, heb ik zelf 25 euro gestort.” Andere sponsoren konden zelf bepalen wat ze wilden bijdragen. 

We vroegen Bart om een boodschap te geven voor andere dragers. “Iedereen moet zijn eigen weg hierin vinden. We zijn allemaal anders en reageren dus ook anders op ziektes. Je moet bij jezelf en je naasten accepteren dat iedereen dit op zijn eigen manier doet.” Jet en Bart zijn erg dankbaar voor alle sponsoren van hun actie!

Lever jij een unieke prestatie én wil je geld inzamelen voor een goed doel? Start dan een eigen actie via de PLN-actie website waar we al meer dan 30.000 euro ophaalden voor wetenschappelijk onderzoek. Niets blijft aan de strijkstok hangen en alles wordt besteed aan het onderzoek naar een betaalbare behandeling voor PLN! 

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een e-mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.