Het UMC Utrecht kan jouw hulp gebruiken: oproep voor tweelingen met PLN

Het UMC Utrecht is op zoek naar tweelingen met de aanleg in het PLN-gen. Dit doen we om uit te zoeken of deze tweelingen ongeveer dezelfde kenmerken hebben bij cardiologisch onderzoek. Of dat de PLN-hartspierziekte juist verschillend is. Zo kunnen we gaan kijken welke andere dingen mogelijk invloed hebben op het krijgen van verschijnselen. Het UMC Utrecht doet dit onderzoek samen met de andere afdelingen erfelijke hartziekten in Nederland. 

Wie kunnen er mee doen? 

Elke tweeling met de aanleg in het PLN-gen. Het maakt hiervoor niet uit of je wel of geen klachten hebt van de PLN-hartspierziekte. We hebben voor het onderzoek wel beide “helften” van de tweeling nodig. 

Hoe kun je meedoen?


Als u uw naam en telefoonnummer mailt naar Arman Salavati, (arts-onderzoeker erfelijke hartziekten), dan neemt hij contact op. Hij kan dan uitleggen wat er nodig is om te helpen met deze inventarisatie. Hij zal dan, met uw toestemming,  gegevens opvragen uw behandelend Cardioloog. 

Met vriendelijke groet, 

Arman Salavati 

Arts-onderzoeker erfelijke hartziekten Universitair Medisch Centrum Utrecht 

a.salavati@umcutrecht.nl 

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een e-mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.