Emmy rent de halve marathon voor haar broer én de stichting!

Elke maand starten betrokken dragers en naasten acties op onze eigen actiewebsite. Al het geld dat ingezameld wordt via deze website, wordt 100% besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Dankzij dit onderzoek kunnen we PLN samen de wereld uit helpen en komen we dichter bij een behandeling. We zijn onze achterban enorm dankbaar voor deze steun en lichten daarom ook graag jullie acties uit!

Onverwachts verlies

Wat gebeurt er als je onverwachts een dierbare verliest? Het overkwam Emmy de Jager. Haar broer overleed 2 jaar geleden, compleet onverwachts. Hij mocht maar 31 jaar worden. Dit grote gemis draagt de familie elke dag met zich mee. Emmy’s broer was belast met de PLN-mutatie. Dit werd recent voor zijn overlijden ontdekt, maar een behandeling kwam voor hem te laat.

Halve marathon

Emmy loopt de halve marathon en is enorm gemotiveerd. “Als ik iemand het verdriet en de ellende kan besparen van wat mijn familie en mij is overkomen, heb ik mijn doel voor een groot deel bereikt”, vertelt ze op haar persoonlijke actiepagina. Doordat de ziekte nog maar 10 jaar geleden ontdekt is, is er nog een hoop onbekend. Onderzoek is daarom van levensbelang. Met het geld dat Emmy ophaalt, wordt voor 100% onderzoek gesteund.

Emmy trainend voor de halve marathon, tekst gaat verder onder foto.

“De uitdaging die mezelf heb gesteld is het rennen van een halve marathon in december, op Ameland. Niet om een snelle tijd neer te zetten, maar voor iedereen die het nodig heeft om zo snel geholpen te worden om deze ziekte te bestrijden. Ik ga mijn doel halen en mijn broer heel trots maken, dat weet ik zeker!”

Wil jij Emmy helpen in haar strijd tegen PLN? Je kunt haar enorm helpen door een bijdrage te leveren aan haar persoonlijke actiepagina. Al het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat naar wetenschappelijk onderzoek om de ziekte beter te leren begrijpen en een betaalbare behandeling te vinden.

Blijf op de hoogte

We versturen gemiddeld 1 keer per maand een e-mail naar mensen die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen rondom de stichting en PLN. Zo hebben we het over acties, informatiemiddagen en updates rondom het onderzoek naar PLN.