Wetenschappelijk onderzoek

Deze pagina is bedoeld voor wetenschappers die zich bezig houden met onderzoek naar PLN.

Stichting PLN houdt zich continu bezig met wetenschappelijke onderzoeken en projecten. De afgelopen jaren hebben wij ons netwerk uitgebreid met een (inter)nationaal samenwerkingsverband van gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse onderzoekscentra.

Stichting PLN financiert pionierend onderzoek. Het verkrijgen van fondsen voor pionierend onderzoek is moeizaam. Door onze financiering kan het onderzoek starten waarna bij het behalen van de positieve resultaten middelen uit andere fondsen verkregen kunnen worden. Op deze wijze volgen we nieuwe ontwikkelingen en inzichten in de wetenschap.slagvaardiger optreden.

Ook stimuleren en financieren wij jonge getalenteerde studenten en postdocs bij het uitzenden naar verschillende laboratoria/ onderzoekscentra (wereldwijd) om ons onderzoek daar te versnellen. Zij nemen de opgedane kennis ook weer mee terug naar Nederland.

Stichting PLN staat altijd open voor onderzoeksvoorstellen en ideeën. Neem contact met ons op.

Lees hier de scriptie van Sam Biermans, studente Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Onder begeleiding van dr. Niels Bovenschen heeft Sam Biermans haar scriptie geschreven over de huidige ontwikkelingen in virus therapie voor PLN patiënten. Een zeer duidelijke, diepgaande en informatieve scriptie voor geïnteresseerden.

Haar scriptie richt zich voornamelijk op het adeno-associated virus; hoe werkt het virus normaal en hoe kan het omgebouwd worden naar een gene delivery vehicle. Hierna wordt ingegaan op de PLN R14del ziekte en hoe het recombinante AAV virus mogelijk voor nieuwe therapieën kan zorgen.

Met toestemming van Sam Biermans kun je het hier downloaden: Research project_SamBiermans

U bent hier:plnheart.org Wetenschappers