Regiobijeenkomst Langedijk

Afgelopen zaterdag is onze eerst regio bijeenkomst georganiseerd in de gemeente Langedijk. In 2020 is na stamboomonderzoek gebleken dat het overgrote deel van de dragers van het PLN-gen in de gemeente Langedijk afstammelingen zijn van Pieter Kist en Aagje Ruiter die zich begin 19e eeuw in Koedijk vestigden. Hun (vele) nazaten bleven vervolgens voornamelijk in Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk wonen en werken. Nu wordt duidelijk hoe diep de mutatie zich in deze gemeenschap heeft geworteld.
Stichting PLN vindt het belangrijk dat de juiste informatie over de ziekte verstrekt word, en lotgenoten met elkaar in contact kunnen komen. Voorzitter Pieter Glijnis, wetenschappelijk adviseur van Stichting PLN en geneeskunde student Luuk Kerckhaert, Cardioloog Tjeerd Germans en klinisch Geneticus Arjan Houweling hebben zo’n 60 belangstellende geïnformeerd over PLN, het ziektebeeld van PLN en het belang van testen.

Ook het Noord Holland dagblad was aanwezig om een artikel te schrijven:  NHD – 5 sep 21

Eerdere berichtgeving over deze regiobijeenkomst:

Item NH nieuws: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/291166/tientallen-langedijkers-hebben-erfelijk-pln-gen-het-is-een-sluipmoordenaar

Item Hart van Nederland: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/gezondheid/erfelijke-hartziekte-waart-rond-in-noord-hollandse-langedijk

Artikel NHD 29 augustus 2021, introductie: Introductie NHD 29 augustus 2021

Artikel NHD 29 augustus 2021, interview Jacco Huibers: Artikel NHD 29 augustus 2021

Artikel in “Langedijk in het nieuws”: Langedijk in het nieuws 12 augustus 2021

Wil jij in jouw regio ook een bijeenkomst organiseren? Laat het ons weten, dan gaan wij samen met jou de mogelijkheden na!

(Het verenigingsgebouw ‘ Irene’ van de Hervormde Gemeente Broek op Langedijk was door een drager beschikbaar gesteld, waarvoor hartelijk dank!)

U bent hier:plnheart.org Nieuws Regiobijeenkomst Langedijk