Regio bijeenkomst 4 september: Langedijk

Op zaterdagmiddag 4 september 2021 organiseert Stichting PLN een informatiebijeenkomst in Broek op Langedijk, gemeente Langedijk. Aanvangstijd is 13:00, het programma lees je hier Langedijk 4 september

Ben jij ook een drager in Langedijk of directe omgeving? Wil je je goed door deskundigen laten informeren over PLN? Wil je kennismaken met lotgenoten? Geef je dan alvast op via het contactformulier en we zetten je op de lijst.

In 2020 is na stamboomonderzoek gebleken dat het overgrote deel van de dragers van het PLN-gen in de gemeente Langedijk afstammelingen zijn van Pieter Kist en Aagje Ruiter die zich begin 19e eeuw in Koedijk vestigden. Hun (vele) nazaten bleven vervolgens voornamelijk in Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk wonen en werken. Nu wordt duidelijk hoe diep de mutatie zich in deze gemeenschap heeft geworteld.
Stichting PLN vindt het belangrijk dat de juiste informatie over de ziekte verstrekt word, en lotgenoten met elkaar in contact kunnen komen. Verder brengen wij iedereen graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de vele onderzoeken die wij laten uitvoeren.

Item Hart van Nederland: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/gezondheid/erfelijke-hartziekte-waart-rond-in-noord-hollandse-langedijk

Artikel NHD 29 augustus 2021, introductie: Introductie NHD 29 augustus 2021

Artikel NHD 29 augustus 2021, interview Jacco Huibers: Artikel NHD 29 augustus 2021

Artikel in “Langedijk in het nieuws”: Langedijk in het nieuws 12 augustus 2021

Wil jij in jouw regio ook een bijeenkomst organiseren? Laat het ons weten, dan gaan wij samen met jou de mogelijkheden na!

(Het verenigingsgebouw ‘ Irene’ van de Hervormde Gemeente Broek op Langedijk is hiervoor door een drager beschikbaar gesteld, waarvoor hartelijk dank!)

U bent hier:plnheart.org Nieuws Regio bijeenkomst 4 september: Langedijk