Meet the team! – Corné

Help PLN de Wereld uit! – achter de schermen werken veel vrijwilligers, wetenschappers, artsen en andere betrokkenen mee aan ons doel. Maar wie zijn al deze mensen? Meet the team!

Corné van Dam, stagiair Stichting PLN: “Wij willen de ontwikkeling van de ziekte beter leren begrijpen”

Aangenaam, mijn naam is Corné. Naast mijn studie Biomedische wetenschappen zet ik me één dag per week in voor Stichting PLN. Ik houd me bezig met wat we weten over PLN en stel samen met Ellis en Luuk vragen op voor onderzoekers. Dit is belangrijk omdat we zo het onderzoek kunnen sturen. We willen de ontwikkeling van de ziekte beter leren begrijpen, zodat we een gerichte behandeling kunnen ontwikkelen. Nu begrijpen we veel dingen nog niet goed, maar door onderzoek te stimuleren willen we de komende jaren de belangrijkste onderdelen van PLN leren begrijpen. Naast deze stage doe ik ook zelf onderzoek naar PLN in mijn bachelorscriptie. Ik onderzoek PLN dat opstapelt in het hart van PLN patiënten. Op deze manier draag ik een steentje bij aan het begrijpen en hopelijk behandelen van PLN!

 

U bent hier:plnheart.org Nieuws Meet the team! – Corné