In memoriam

In memoriam Lucy van Leeuwen-de Jong en Paul Kok

Voor veruit de meesten begint het nieuwe jaar met goede voornemens en hoop op verbetering, in allerlei opzichten. Helaas was dit niet het geval voor twee van onze dierbare vrijwilligers. Hoe bizar kan het zijn: binnen twee dagen van elkaar moesten zij hun strijd opgeven. Het is voor ons een enorme aderlating.

Op 7 januari 2022 overleed Paul Kok, echtgenoot van Ingrid en vader van Anika en Wencke. Paul was sinds een aantal jaren vrijwilliger bij Stichting PLN. Hoewel Paul wel drager was, is hij uiteindelijk overleden aan kanker. Paul was jarenlang zeer actief in de Sarcoïdose-vereniging. Toen dat niet meer ging besloot hij zijn vergaarde kennis in te zetten voor de Stichting PLN. Hij had veel plannen en ideeën, maar deze werden keer op keer gedwarsboomd door opstekende gezondheidsproblemen. Gelukkig hadden we regelmatig telefonisch contact en konden we zo uitgebreid onze ideeën uitwisselen. Hij had veel ervaring opgedaan in bestuurswerk en zijn adviezen namen wij dan ook zeer graag ter harte.

Paul was een zeer aimabel man, met altijd een scherp opmerkingsvermogen en ‘hart’ voor de belangen van de Stichting. Hij dacht en leefde met ons mee. De afgelopen twee jaren zaten vol met tegenslagen, maar ondanks alles bleef hij zijn humor en optimisme en behouden.

Alsof dat nog niet erg genoeg was ontvingen wij via haar dochter Mirjam bericht dat Lucy van Leeuwen-de Jong in de ochtend van 8 januari was overleden. Velen van u zullen wel eens contact met haar gehad hebben. Lucy was namelijk onze stamboom-expert. Wij vroegen uw gegevens en vervolgens ging zij met die data tot het uiterste om een connectie te vinden met andere PLN-stambomen en onze vermoedelijke gezamenlijke Friese stamouder. Ze had ongelooflijk veel kennis op het gebied van genealogie en menig drager heeft ze dan ook kunnen verrassen met hun tot dan toe onbekende voorgeschiedenis. Ze toonde in haar speurwerk een onvermoeibare inzet. Lucy was als drager al heel vroeg bij de Stichting betrokken. Ze was daarbij niet op zoek naar aandacht maar deed haar grondige speurwerk het liefst in stilte. Trouw, sympathiek, betrokken, bescheiden en open.. het zal moeilijk zijn dit gat te vullen.

Anika Kok, onze vrijwilliger als grafisch designer, zal nu zonder haar vader verder moeten. Mirjam van Leeuwen, ook altijd betrokken met de Stichting, verloor haar moeder. We hopen hen tot steun te kunnen zijn waar nodig.

We zijn Paul en Lucy enorm dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid. We gaan ze missen maar zeker niet vergeten. Wij wensen hun familie, vrienden en dierbaren heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit verlies.

 

 

U bent hier:plnheart.org Nieuws In memoriam