Eerste regionale bijeenkomst

Stichting PLN waagt de sprong in het diepe met eerste plaatselijke informatiemiddag!

Op zaterdagmiddag 4 september 2021 organiseert Stichting PLN een informatiebijeenkomst in Broek op Langedijk, gemeente Langedijk. Aanvangstijd 13.00 uur. Het verenigingsgebouw ‘ Irene’ van de Hervormde Gemeente Broek op Langedijk is hiervoor door een drager beschikbaar gesteld, waarvoor hartelijk dank!

Ben jij ook een drager in Langedijk of directe omgeving? Wil je je goed door deskundigen laten informeren over PLN? Wil je kennismaken met lotgenoten? Geef je dan alvast op en stuur een berichtje met je contactgegevens en we zetten je op de lijst. Mocht de Delta-variant alsnog zorgen voor problemen waardoor we moeten afzeggen dan kunnen we je tijdig afbericht geven Maar vooralsnog gaan we er van uit dat het door kan gaan!

In 2020 is na stamboomonderzoek gebleken dat het overgrote deel van de dragers van het PLN-gen in de gemeente Langedijk afstammelingen zijn van Pieter Kist en Aagje Ruiter die zich begin 19e eeuw in Koedijk vestigden. Hun (vele) nazaten bleven vervolgens voornamelijk in Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk wonen en werken. Nu wordt duidelijk hoe diep de mutatie zich in deze gemeenschap heeft geworteld.
Stichting PLN vindt het belangrijk dat de juiste informatie over de ziekte verstrekt word, en lotgenoten met elkaar in contact kunnen komen. Verder brengen wij iedereen graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de vele onderzoeken die wij laten uitvoeren.
Meer over de 4e september volgt later, maar zet deze datum alvast in je agenda en geef dit bericht door aan je familieleden. Graag tot ziens!

 

 

U bent hier:plnheart.org Nieuws Eerste regionale bijeenkomst