Stichting PLN & stages

Stichting PLN verbindt onderzoekers wereldwijd, jaagt onderzoek aan, stimuleert jong talent en out-of-the-box ideeën. Wij vinden het dan ook super dat wij afgelopen periode meerdere stagiaires hebben mogen verwelkomen op verschillende vakgebieden (zoals social media, onderzoek) en die allen een waardevolle bijdrage hebben geleverd en nog leveren aan Stichting PLN. Eén van deze stagiaires, Luuk, stelt zich hieronder aan u voor.

“Sinds augustus loop ik, Luuk Kerckhaert, een vrijwillige stage bij de Stichting Genetische Hartspierziekte PLN. Deze stage heeft voor mij als doel om kennis op te doen over deze ernstige maar ook interessante hartspierziekte. Mijn rol bij de Stichting bestaat uit het observeren, analyseren en concretiseren van het wetenschappelijk onderzoek naar de PLN mutatie. Als tweedejaars geneeskundestudent is dit voor mij een interessante uitdaging. Daarnaast probeer ik het ingewikkelde ziekteproces samen te vatten en weer te geven in eenvoudige schema’s zodat het ook te begrijpen is voor mensen zonder medische achtergrond. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het uit de wereld helpen van PLN cardiomyopathie!”

 

U bent hier:plnheart.org Nieuws Stichting PLN & stages